Wednesday, September 19, 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Φίλε/Φίλη Πρωτοετή

Καλώς ήρθες στη πόλη του Αγρινίου και στη Σχολή μας.

Ξέρουμε ότι αυτές τις μέρες κάποιος ήρθε να σε «βοηθήσει» για την εγγραφή σου στη Σχολή μας. Ο λόγος; Μα φυσικά να σε εγκλωβίσουν σε κάποια από τις κομματικές παρατάξεις τους. Εμείς θεωρούμε προσβλητικό στη νοημοσύνη κάθε πρωτοετή φοιτητή και φοιτήτριας να του δείχνουν που να βάλει την υπογραφή του.

Στα τμήματα Δ.Π.Φ.Π. και Δ.Ε.Α.Π.Τ. τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει η Ανεξάρτητη Κίνηση Φοιτητών. Είμαστε κομματικά ανεξάρτητοι αλλά πολιτικά συνειδητοποιημένοι. Ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, ανεξάρτητη από κόμματα και τα συμφέροντά τους, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερες για τη σχολή μας - για όλους τους φοιτητές. Η κίνηση αυτή στήριξε σταθερά τις καταλήψεις και ήταν κομμάτι του φοιτητικού κινήματος με συμμετοχή στις πανελλαδικές πορείες, σε εκδηλώσεις, συζητήσεις κ.ά. Η δράση μας έχει συνιστώσες την σύνθεση, την αμεσοδημοκρατία, τη δημιουργικότητα, την οικολογία, τη συμμετοχή. Δεν υποστηρίζουμε κάποια ιδεολογία τυφλά και φανατικά, καθένας μπορεί να έχει την ιδεολογία, τις απόψεις του και τα πιστεύω του. Εναντιωνόμαστε φυσικά σε θεωρίες και μεθόδους που γκρεμίζουν το συμφέρον, τα δικαιώματα και τα ιδανικά των φοιτητών αλλά και γενικότερα του κόσμου στην ευρύτερη κοινωνία

Ακόμη, παρατηρούμε ότι για την προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις από τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η φύση να έχει φτάσει σε οριακά σημεία που θα οδηγήσουν σε αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση του ανθρώπου. Και εδώ η δράση και η αφύπνιση είναι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Τέλος, θεωρούμε ότι τα προβλήματα και τα δικαιώματα μας δεν έχουν χρώμα και είναι κοινά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, με διάλογο και συνεργασία.

Δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν φοιτητές στην Σχολή μας αλλά και ειδικότερα στο τμήμα Δ.Π.Φ.Π. είναι:

*Δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες για δωρεάν στέγαση παρά το γεγονός ότι πολλοί το δικαιούνται. Επίσης δεν γίνεται άμεσο επίδομα ενοικίασης σε αυτούς που δικαιούνται τη δωρεάν στέγαση.

*Δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για την άσκηση του επαγγέλματός μας. Παρ’ όλα αυτά έχουν παρθεί αποφάσεις από το Δ.Σ. του Τμήματος σύμφωνα με τις οποίες δρομολογήθηκαν μια σειρά από ενέργειες για την απόκτησή τους.