Wednesday, September 19, 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Φίλε/Φίλη Πρωτοετή

Καλώς ήρθες στη πόλη του Αγρινίου και στη Σχολή μας.

Ξέρουμε ότι αυτές τις μέρες κάποιος ήρθε να σε «βοηθήσει» για την εγγραφή σου στη Σχολή μας. Ο λόγος; Μα φυσικά να σε εγκλωβίσουν σε κάποια από τις κομματικές παρατάξεις τους. Εμείς θεωρούμε προσβλητικό στη νοημοσύνη κάθε πρωτοετή φοιτητή και φοιτήτριας να του δείχνουν που να βάλει την υπογραφή του.

Στα τμήματα Δ.Π.Φ.Π. και Δ.Ε.Α.Π.Τ. τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει η Ανεξάρτητη Κίνηση Φοιτητών. Είμαστε κομματικά ανεξάρτητοι αλλά πολιτικά συνειδητοποιημένοι. Ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, ανεξάρτητη από κόμματα και τα συμφέροντά τους, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερες για τη σχολή μας - για όλους τους φοιτητές. Η κίνηση αυτή στήριξε σταθερά τις καταλήψεις και ήταν κομμάτι του φοιτητικού κινήματος με συμμετοχή στις πανελλαδικές πορείες, σε εκδηλώσεις, συζητήσεις κ.ά. Η δράση μας έχει συνιστώσες την σύνθεση, την αμεσοδημοκρατία, τη δημιουργικότητα, την οικολογία, τη συμμετοχή. Δεν υποστηρίζουμε κάποια ιδεολογία τυφλά και φανατικά, καθένας μπορεί να έχει την ιδεολογία, τις απόψεις του και τα πιστεύω του. Εναντιωνόμαστε φυσικά σε θεωρίες και μεθόδους που γκρεμίζουν το συμφέρον, τα δικαιώματα και τα ιδανικά των φοιτητών αλλά και γενικότερα του κόσμου στην ευρύτερη κοινωνία

Ακόμη, παρατηρούμε ότι για την προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις από τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η φύση να έχει φτάσει σε οριακά σημεία που θα οδηγήσουν σε αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση του ανθρώπου. Και εδώ η δράση και η αφύπνιση είναι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Τέλος, θεωρούμε ότι τα προβλήματα και τα δικαιώματα μας δεν έχουν χρώμα και είναι κοινά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, με διάλογο και συνεργασία.

Δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν φοιτητές στην Σχολή μας αλλά και ειδικότερα στο τμήμα Δ.Π.Φ.Π. είναι:

*Δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες για δωρεάν στέγαση παρά το γεγονός ότι πολλοί το δικαιούνται. Επίσης δεν γίνεται άμεσο επίδομα ενοικίασης σε αυτούς που δικαιούνται τη δωρεάν στέγαση.

*Δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για την άσκηση του επαγγέλματός μας. Παρ’ όλα αυτά έχουν παρθεί αποφάσεις από το Δ.Σ. του Τμήματος σύμφωνα με τις οποίες δρομολογήθηκαν μια σειρά από ενέργειες για την απόκτησή τους.

15 comments:

Anonymous said...

Παμε λιγο ρε ανεξαρτητοι..στο δρομου που χαραξε ο αρρωστος σουγρα κ τςρα ποια ο αντου κ αντωανκης μονοι τους!Πρωτοετοις αναζητηστε μας.Ελατε να μυηθουμε σε σατανιστικες τελετες κ παρτουζες.ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Anonymous said...

gia pame apo thoma gia frodistirio leo gw.

Anonymous said...

o sougre ine pantou
giayto na prosexete tsirakia

Anonymous said...

Απο κει χαμου ρε...(χερι στον κωλο) εκει με το μακεδονομαχο που μου φερε κερασια...α ι μωρ ανεξαρτητ!!Πατηστετςςς πατηστετςς!!

Anonymous said...

Aπολογισμός των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο από το WWF.

Εμπεριστατωμένη απολογιστική έκθεση των οικολογικών επιπτώσεων από τις καλοκαρινές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα το γραφείο Ελλάδας του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF). Ο απολογισμός της περιβαλλοντικής καταστροφής έγινε ύστερα από αυτοψία στις καμένες εκτάσεις και με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Δασικής Διαχείρισης και Τηλεπισκόπησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα λοιπόν με την περιβαλλοντική οργάνωση, οι συνολικές καμένες εκτάσεις της Πελοποννήσου φτάνουν τα 1.772.654 στρέμματα, εκ των οποίων 55% (975.180) ήταν δάση και φυσικές εκτάσεις, 41% (781.043) γεωργικές καλλιέργειες και 1% (16.432) τεχνητές επιφάνειες (οικισμοί, δρόμοι, γήπεδα, κλπ). Από αυτά, περισσότερα από 300.000 στρέμματα βρίσκονται σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές του δικτύου Natura 2000. Οι περιοχές με ιδιαίτερα οικολογική αξία που επλήγησαν σοβαρά από τις πυρκαγιές είναι οι εξής:

· Δάσος και λίμνη Καϊάφα: Κάηκαν 7.577 στρέμματα (22,5% της προστατευόμενης περιοχής)

· Ολυμπία: Κάηκαν 670 στρέμματα (21,3% της προστατευόμενης περιοχής)

· Οροπέδιο Φολόης: Κάηκαν 29.943 στρέμματα (30,7% της προστατευόμενης περιοχής)

· Όρος Ταΰγετος: Κάηκαν 86.542 στρέμματα (16,3% της προστατευόμενης περιοχής)

· Όρος Πάρνωνας: Κάηκαν 45.066 στρέμματα (8,1% της προστατευόμενης περιοχής)

· Όρη Μπαρμπάς και Κλωκός, Φαράγγι Σελινούντα: Κάηκαν 30.476 στρέμματα (50,4% της προστατευόμενης περιοχής)

· Φαράγγι Βουραϊκού: Κάηκαν 6.362 στρέμματα (29,2% της προστατευόμενης περιοχής)

Όσον αφορά την πανίδα, σημαντικό πλήγμα δέχτηκαν οι βιότοποι του τσακαλιού (Canis aureus), 4 από τα 5 ενδημικά είδη σαύρας του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, οι χερσαίες χελώνες, οι σκαντζόχοιροι αλλά και πολλά άλλα ζώα, η καταγραφή των οποίων είναι δύσκολο να γίνει με ακρίβεια. Η δυνατότητα ανάκαμψης των οικοσυστημάτων και των ειδών είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αποτελεσματική προστασία των εκτάσεων αυτών από οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης.

«Τα αίτια αυτής της δραματικής κατάστασης που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στη χρόνια αδιαφορία για την προστασία των δασών, τις σημαντικές ελλείψεις του συστήματος δασοπυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας και τις εξίσου σημαντικές υστερήσεις των μηχανισμών παρακολούθησης της κατάστασης του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας διευθυντής του WWF Ελλάς, και συμπλήρωσε. «Το αύριο όμως αυτών των περιοχών είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς εξίσου σημαντικός είναι και ο κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης από ενδεχόμενες κακοσχεδιασμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης ή αλλαγές χρήσεων γης που θα επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές».

Ολόκληρη την 37σέλιδη έκθεση-απολογισμό μπορείτε να την κατεβάσετε σε pdf στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.wwf.gr/storage/additional/FIRE_report_Peloponnisos.pd

Anonymous said...

ANEXARTITOI REEEEEEEEE ETSI GERA !

sOuGrE & PeUk parte tous ton kolo re..
Sigxaritiria gia to apotelesma stis foititikes ekloges kathos episis kai se ola ta nea paidia ( giati i KINHSH exei anagki apo nees idees kai drastiria atoma ) pou agonistikane mazi mas.
kali sinexeia kai kali epitixia ston antiproedro mas.

Y.S. RE KRATISTE KAI KAMIA ANOMALIARA DAPITISA GIA MENA IANOUARIO ERXOMAI( kai eipame 100 kapotes kai ena doniti doro mono 70 europoula )
xairetismata se olous touS kAFROUS ( OXI COMMENT APO TON TRIKALINO RE.. DELETE ME TI MIA OMOS:: RIXNEI TO IMAGE MAS RE )

dimitris - München

Anonymous said...

mpravo re anexartitoi!!
exo na sas doso sigxaritiria apo mosxa, pentagono ,lefko oiko, al kainta, apo ti mafia sti germania, si sikelia kai apo ta pedia sto quantanamo!!
kai pernate avrio gia kafedaki!

Anonymous said...

apo tis filakes quantanamo sti kouva tin atelioti simbarastasi mas... ellines evmorfoi kafroi sto dromo me ttsambouka....protoetois na kserete daparaaaaaaaaaaaa gamaei k derni....gia na katalavete se poster tous athina afisaki pou leei to politexnio pou onirevosoun k dixni to emp me to alfadi apekso... mono gia kokko... k mi ksexnate allilegii stous eskimoous apergous pinas logo tou global warming...

Anonymous said...

antu giati de vazeis kana sxolio?

Anonymous said...

Ειμαι Αγρινιωτης και σπουδαζω στην χοανη εεε συγνωμη στην Αθηνα ηθελα να πω...ελπιζω να σας αρεσει στην Αθηνα και αν δε σας αρεσει να σας πω οτι υπαρχουν και χειροτερα...

ΥΓ: Αυτες οι αθηναιες τι "κρυες" γυναικες που ειναι...ελεος...

ΥΓ1: Κολωνακι,ΒΠ,Γλυφαδα...μπλιαχχχχ τα χαπια μου...

ΥΓ2: TΖΙΓΓΕΡ ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΕ!!!!

A.C.A.B. Brianza_Verde_Progioneri Di Una Fede!!!!!

Anonymous said...

re akousa gia ena party pou kanete?
ti fasi pezei?

Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
με τα πιο αγρια οργια ανδρων και γυναικων ever

Anonymous said...

fetos 2008 anexaritoi protia gt exoume varethei ta kommata kai tis idees eimaste 2008 kai oi pks mas milaoi gia marx anti na deixei kapoio simerino paradeigma..oso gia pasp dap autoi akomoi den exoun mathoi na milane...tha mas kanoun politikh prokurhxh afou to synthima tous einai koka-pota kai gomena...autous mas ekane to systuma anti na xairomaste oti pername mathima kai noiazomaste gia to kalo mas emeis pinoume kai kapnizoume les kai ayti einai i apoluth diaskedasi posa pota tha pioume poses gomenes tha rixoume...ayta eixa na po o anonymos lucy

Anonymous said...

http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_4193.html

ΚΕΣ και και δαπιτιες του Στυλιανίδη

Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με τις πιο τολμηρες σεξουαλικες φαντασιωσεις
ολων των ειδων

ακαταλληλο για ανηλικους