Thursday, April 10, 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από μια τετραετία συνεχούς μας παρουσίας στις εκλογές και στην ανάληψη μιας έδρας φέτος απουσιάσαμε. Ο αριθμός των ενεργών «ανεξάρτητων» δεν ήταν ικανός για να αναληφθούν κάποιες ευθύνες στο βαθμό που χρειάζεται. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να δουλεύουμε τον κόσμο και την φοιτητική κοινωνία μας, πήραμε τη παραπάνω απόφαση. Ευελπιστούμε αυτή η ενέργεια μας να σας προβληματίσει και να σας κινήσει να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο μέλλον για να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μαζί μια δράση πέρα από κομματικά συμφέροντα, φιλοδοξίες για καρέκλες και κομματικά παράσημα.

Κύριος άξονας μας είναι ότι η πολιτική πρέπει να γεννιέται μέσα από τα πανεπιστήμια μέσω της σύνθεσης ιδεών και της συμμετοχής και όχι να έρχεται «πακέτο-delivery» με έτοιμες γραμμές απ’έξω. Είμαστε κομματικά ανεξάρτητοι αλλά πολιτικά συνειδητοποιημένοι. Ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, ανεξάρτητη από κόμματα και τα συμφέροντά τους, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερες για τη σχολή μας - για όλους τους φοιτητές. Επίσης μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας (εκμετάλλευση, ανισοκατανομή πλούτου, καταστροφή περιβάλλοντος, πόλεμοι κτλ) γιατί ήδη βρισκόμαστε όλοι εκθετειμένοι σ’αυτήν. Ας αναπτύξουμε την δημιουργικότητα μας, τη φαντασία μας, την οικολογική και αμεσοδημοκρατική δράση, την συλλογικότητα και τους προβληματισμούς έξω από κομματικά και ανελεύθερα καλούπια.

10 comments:

Anonymous said...

Ανεξαρτητοι για παντα,κι ας μας χτυπανε απ ολες τις μεριες τα καθαρματα.Σκατα στον καθε κομματικο υπαλληλο κ παραγοντισκο.

Anonymous said...

ετσι ειναι αδερφέ

Anonymous said...

''ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ''
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ....

Anonymous said...

παιδια ειμαι παλιός αποφοιτος και μεγας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ...έξω παίζει τρελή
--> Α - Ν - Ε - Ρ - Γ - Ι - Α <--
δεν υπάρχει καθόλου χωρος για μας τους πλέον "επίκαιρους" ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ. ---> Δ Ε Ν <--- εχουμε ούτε ενα δικαίωμα υπογραφης σε μελέτες, δεν μπορουμε να διδάξουμε σε σχολεία, γενικά απλά υπάρχουμε. 5 χρονια Αγρινιο την πεταγαμε και την πιαναμε! Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το εάν αποροφουνται οι αποφοιτοι, τωρα ομως ολοι εχουμε καταλαβει π-ο-σ-ο LOSERS είμαστε σαν σχολή. Ακόμα και οι Γεωγράφοι αιγαίου εχουν περισσότερα δικαιώματα απο εμας (διδασκουν, ..)και βαφτίζονται περιβαλλοντολογοι ...ολοι κανουν ενα μεταπτυχιακο πανω στο περιβαλλον (υπαρχουν πάνω απο 180 στην ελλαδα) και βαφτίζονται περιβαλλοντολογοι. Η πιο γνωστη ατάκα οταν πας σε interview για δουλεια είναι .."είσαι στο τεε?"
Το δημόσιο απλα ΔΕΝ υπαρχει σαν επιλογή , αφου δεν βγαινουν θέσεις ΠΕ Διαχ.περιβαλλοντος (1 φορα τα δυο χρονια 1-2 θεσεις).... οι δαπιτες και οι πασπιτες ,οχι τα προβατα που ακολουθουν, αλλα αυτοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι ποτε δεν ασχολήθικαν πραγματικα γιατι είναι βολεμένοι (vismaties wanna be) ....παιδες πρεπει να γινει της πουτανας Τ Ε Λ Ο Σ ,αν δεν μπουμε στο Τ.Ε.Ε. ή στο ΓΕΩ.ΤΕΕ να μην ξανανοιξει "η σχολη"... Μαζεφτικαν ολα τα φιλαράκια απο την Πάτρα (βιολογο-τετοιοι) και κανανε μια σχολη για να τα οικονομανε και εμείς τα αναλώσιμα πουτανάκια τους!
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥ ΓΟΝΕΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΣΑΝΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Anonymous said...

βεηζ γανα ρο?

Anonymous said...

χαιρετουμε. Ειμαι απο τους α.φοι.νο., τους ανεξαρτητους της νομικης θεσσαλονικης. Ποσοι εχετε μεινει δηλαδης? τελειωσε το σχημα ή απλα δεν θα κατεβειτε εκλογες?
θα θελαμε να επικοινωνισουμε, να γνωριστουμε και να μοιραστουμε ιδεες, εμπειριες αλλα και να σας κανουμε προτασεις και να βοηθησουμε οπου μπορουμε.
Ειμαστε αλληλεγγυοι.

Anonymous said...

pistevumai 3ana stis doinameis mas kai anazopirwnnoumai to adelfiko pnevma pu epikratuse sto sxima pame poio dinamika

Anonymous said...

RE VALTE KANA NEO SAS NA XEROUME TI PAIZEI KEI KATO!!

Anonymous said...

i love you adonis!!!

koan - thelw to dpfp sto TEE twra said...

stirizw anexartitous
thelw na mathw nea sas kai pou tha sas vrw sti sxoli